Om oss

Vi är två bröder som har haft en stor passion för matlagning ända sedan barndomen. Genom att kombinera denna passion med kvalitativa råvaror och över 15 års erfarenhet inom restaurangbranschen erbjuder vi fantastiskt god mat varje vecka. Vi skiljer oss inte bra åt i vår matlagning utan också på sättet vi bemöter våra kunder, hos oss är alla en “regular” helt enkelt. Vi är inte bara en lunch restaurang i danderyd, vi erbjuder även prisvärd catering i topp klass.

Under vår uppväxt har vi bott i Asien, Afrika och Europa med majoriteten av vår tid spenderad i Sverige. Vår familj har alltid haft en oerhört stor kärlek för mat, något som följt med oss hela uppväxten. Med rötter i Taiwan och Sverige, tillsammans med ett konstant resande genom världen, fick vi jämnt mat från massor av olika kulturer, vilket formade vår matlagningsstil och kärlek för mångfald i vardagen. I samband med denna tidigt funna kärlek för mat, kändes det naturligt för oss att börja jobba inom restaurang vid sidan av plugget. Medans jag (Kristian) började plugga psykologi i London, så följde Simon sina kulinariska drömmar här hemma i Sverige och började sin karriär som kock. Simon hade till en början svårt att hitta jobb där han kände att han hörde hemma rent kulinariskt, och fick ofta nöja sig med att laga husmanskost. Det blev senare en gynnsam erfarenhet, som fick Simon att inkludera husmanskost i våra menyer här på Wester och Wester, vilket nu har blivit några av våra kunders absoluta favoriträtter.

Kristian & Simon

Förra året tog vi över Trimbles matsal, som tidigare drevs av ISS. Simon anställdes av ISS för cirka tre år sedan som kökschef för Trimbles matsal och flera andra kök i Stockholm. Hans matlagning gjorde snabbt succé hos stammisarna, och han byggde nära relationer med många kunder. När jag återvände till Stockholm för att påbörja min master, bad Simon mig att hjälpa till i köket, och jag tackade självklart ja. Vi upptäckte snart att ISS-kontraktet med Trimble var på väg att löpa ut, vilket gav oss möjligheten att ta över verksamheten. Efter ett år av förhandlingar fick vi slutligen beskedet att vi skulle driva Trimbles matsal. Sedan uppstarten har vi mött många utmaningar men maten och kunden har alltid kommit först, oberoende av vilka problem vi stått inför.

Trots att vi byter ut menyn varje vecka blir luncherna ibland repetitiva för oss som kockar. Därför bestämde vi oss för att börja med catering! Genom att erbjuda catering i Stockholm kan vi hålla köket öppet efter lunchtid och variera våra menyer genom att skräddarsy varje beställning efter kundens behov. Med Simons passion för matlagning, mitt mer affärsinriktade mindset och såklart vår fantastiska personal har vi skapat, iallafall enligt oss, en perfekt balans för att driva en framgångsrik lunchrestaurang och cateringverksamhet i Stockholm. 

/Allt gott, Kristian och personalen

Simon Wester
Simon
Wester och Wester
Kristian Wester
Kristian